Topper van 2018: Valkyria Chronicles 4 – Ah, Valkyria Chronicles. Aan de ene kant zo kort, aan de andere kant zo lang geleden. Ondanks het feit dat SEGA ons in 2016 op een meer dan prima heruitgave van het eerste deel trakteerde, hebben we al lang geen nieuw verhaal meer in deze serie mogen verwelkomen. Weliswaar met uitzondering van die ene spin-off van vorig jaar, maar daar hebben we het eerlijk gezegd liever niet over. Het wordt hoog tijd om weer aan ons portie strategische actie te geraken en het lijkt erop dat dit precies is waar we zo naar snakken!

Valkyria Chronicles 4 – Erg veel details heeft SEGA op het ogenblik nog niet vrijgegeven, maar we verwachten spoedig meer informatie te krijgen, gezien de game al op 21 maart 2018 in de Japanse schappen komt te liggen. Wij Europeanen mogen nog tot een niet nader benoemde datum in 2018 wachten. Helaas, maar niet ongebruikelijk voor Japanse games. Voor de nieuwkomers in deze serie kunnen we absoluut aanraden om eerst de remaster van het eerste deel te spelen op de PlayStation 4, want dit deel zal zich namelijk rond dezelfde tijd afspelen.

We volgen in Valkyria Chronicles 4 een groep van nieuwe karakters die ook in de oorlog deelnemen binnen het fictionele Europa uit deze serie. Zij vechten voor de Atlantic Federation en doen een poging tot het beëindigen van de oorlog door een aanval op de hoofdstad van de Eastern Imperial Alliance uit te voeren. Als Commander Claude Wallace krijg jij, samen met andere manschappen, een belangrijke missie om deze aanval succesvol te laten verlopen en zo een einde aan deze oorlog te maken.

blank

Ook dit deel gaat natuurlijk weer gepaard met de prachtige tekenstijl waar de serie inmiddels om bekend staat. Alles komt er weer uit te zien als een prachtig schilderij met mooi kleurgebruik en het kan niet anders dan dat het visueel genieten zal zijn. De gameplay zal veelal weer teruggaan naar de roots, met hier en daar wat kleine verbeteringen en toevoegingen, zoals een nieuwe klasse: de Grenadier. En zoals de naam al doet vermoeden, zal deze in staat zijn om granaten af te vuren op vijandige troepen.

Waarom gaat dit een topper worden? Omdat het Valkyria Chronicles betreft en niet Revolution of een andere rare spin-off. Valkyria Chronicles is zo’n titel die op de PlayStation 3 hier in Europa nooit echt de bekendheid heeft gehad die de franchise eigenlijk verdiende, maar met de remaster op de PlayStation 4 uit 2016, zijn er toch meer mensen geïnteresseerd geraakt in deze serie. Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in dat dit gepassioneerde team weer een geslaagde titel gaat afleveren.

blank

Meer over Valkyria Chronicles 4:
Valkyria Chronicles 4 officieel aangekondigd
Ontdek de remaster van Valkyria Chronicles