Kingdom Come: Deliverance is een passieproject van Daniel Vávra, dat zijn oorsprong in 2009 vindt. De middeleeuwse RPG moet de speler complete vrijheid geven in aanpak. Inmiddels is de ontwikkeling van de game goed op gang, na een succesvolle Kickstarter-campagne en het aantrekken van een investeerder. Deep Silver heeft zich ook aangesloten bij het project als uitgever.

De game speelt zich af in het fictieve Bohemia en na het overlijden van keizer Charles IV is het land verscheurd door oorlog en corruptie. Ook jouw zorgeloze leven als zoon van een smid wordt hierdoor beïnvloed. Deze sandbox titel schreeuwt natuurlijk om een mooie soundtrack en daar zijn de makers dan ook druk mee bezig. De inspiratie wordt gehaald uit het werk van John Williams, waarvan je het geluid vast zal herkennen als je bijvoorbeeld Star Wars, Harry Potter of Indiana Jones hebt gezien.

De video laat in iets minder dan negen minuten zien hoe dit proces in z’n werk gaat. De eerste stukken muziek klinken in elk geval al veelbelovend. Dit is zeker een game om in de gaten te houden!