Toen Star Wars Battlefront II werd aangekondigd wisten we dat er content aan zat te komen die enige relatie zou hebben met de nieuwe film, Star Wars: The Last Jedi. Die film komt deze maand, op 13 december om precies te zijn, uit en dus kickt EA samen met DICE nu af met nieuwe content voor de game. Met nog slechts een week te gaan tot de film release, zullen fans van de franchise zich de komende tijd niet hoeven te vervelen.

Naast de filmrelease volgt er namelijk vier weken lang nieuwe content voor de game, iets wat deze week al een beetje begint. Zoals je op de kalender hieronder kan zien, kunnen spelers deze week kiezen uit de factie van de Resistance of First Order. Daarnaast worden er ook genoeg challenges geactiveerd, zoals het behalen van 50 kills terwijl je een bepaald trooper class type gebruikt. Ook kun je extra credits verdienen door hier aan mee te doen. Vervolgens komt er ook nog een weekend challenge, alsook een Blast Sunday.

Vanaf 13 december gaat het pas echt van start, want dan worden Captain Phasma en Finn toegevoegd aan de game als nieuwe heroes. Verder krijgen we dan ook twee nieuwe maps, namelijk ‘Crait’ en ‘D’qar’, evenals een nieuw voertuig en daily challenges. Men heeft behoorlijk wat gepland voor Star Wars Battlefront II, want ook qua evenementen staat de game niet stil.

Voor een volledig overzicht van wat EA en DICE allemaal hebben gepland, check je de onderstaande agenda.