Het is alweer even geleden dat Rise of the Tomb Raider uitkwam, in eerste instantie exclusief voor de Xbox One. Eind vorig jaar verscheen de game na een jaar exclusief te zijn geweest ook voor de PlayStation 4 en inmiddels begint het wel weer tijd te worden voor een nieuw deel.

Een officiële aankondiging is er nog niet, maar Square Enix heeft via Twitter al wel aangegeven dat er een nieuw deel in ontwikkeling is. Details gaf men niet, maar ze konden wel kwijt dat ze de game op een groot evenement in 2018 zullen onthullen.

Tevens gaven ze aan dat we niet lang hoeven te wachten om de game te kunnen spelen, zodra de aankondiging eenmaal officieel een feit is. De kans is dus groot dat Square Enix de nieuwe Tomb Raider op de E3 volgend jaar gaat aankondigen en dat de game nog in het najaar van 2018 uitkomt.

Hieronder de tweet in kwestie met het bericht van Square Enix over de game. Let hierbij op de eerste letter van elke zin. Dat maakt samen namelijk ‘Shadow’. Dat heeft ongetwijfeld te maken met eerdere geruchten dat de nieuwe game ‘Shadow of the Tomb Raider’ zou gaan heten.