Zo halverwege 2014 bracht Bandai Namco Entertainment de intense actiegame Ace Combat: Infinity uit. De game was gratis speelbaar en kende een fanatieke spelersgroep. Inmiddels zijn we ruim drie jaar en heel wat missies in de lucht verder op de PlayStation 3 en komt het einde in zicht.

In een mooie afscheidsvideo worden de spelers bedankt voor hun inzet. De game was voor Bandai Namco duidelijk merkbaar een project om te kijken hoe een free-to-play model zou werken. De lancering ging niet zonder slag of stoot, maar gaandeweg kende de game verbeteringen.

Op 31 maart 2018 valt het doek definitief voor Ace Combat: Infinity. Althans, helemaal zeker lijkt dat niet. De ontwikkelaar geeft namelijk aan dat er ook eerder of later plots gestopt kan worden met het project. Vanaf 9 januari wordt de mogelijkheid tot het kopen van items er al uitgehaald.

Voor spelers die op zoek zijn naar een nieuw Ace Combat avontuur is er gelukkig wat in het vooruitzicht. In 2018 moet ook Ace Combat 7 gaan verschijnen voor onder andere de PlayStation 4.