Gedurende de PlayStation Experience openingspresentatie hebben Sony Interactive Entertainment en SIE Santa Monica Studios wat meer details vrijgegeven over de aankomende God of War. Volgens Game Director Cory Barlog ligt de ontwikkeling van de game op schema, hij meldde dat “het erg goed gaat” en dat de studio bezig is met de laatste fase van de productie.

De game wordt momenteel hevig getest door spelers en volgens Barlog gaat dit nog wel even duren, want het is een flinke game. De totale gameplay tijd ligt voor God of War ergens tussen de 25 en 35 uur. Verder gaf hij aan dat de gameplay die je zag gedurende de Paris Games Week, slechts een klein onderdeel van de game is. Met een beetje verkenning kan je dit gebied vinden en het gebied is niet een cruciaal onderdeel van het verhaal zelf.

Hiermee wordt dus duidelijk dat er ook veel aftakkingen zijn in de game, die optioneel zijn voor de speler. De release van de game werd jammer genoeg nog niet bekendgemaakt, deze staat nog altijd voor ergens in 2018.