Tijdens PlayStation Experience heeft Sony een nieuwe multiplayer shooter voor PlayStation VR aangekondigd, genaamd Firewall Zero Hour. De game wordt ontwikkeld door First Contact Entertainment en Sony liet kort de eerste gameplay beelden zien. Die kun je uiteraard in de video hieronder bekijken.

Firewall Zero Hour is een first-person shooter die volledig om 4v4 multiplayer draait. Er wordt gestreden om een laptop, die door het aanvallende team gehacked moet worden. Het verdedigende team moet dit vanzelfsprekend voorkomen. Teamwork is belangrijk om te winnen, aldus de ontwikkelaars. Spelers krijgen de beschikking over diverse hedendaagse wapens en andere uitrusting. Door te spelen ontvang je ervaringspunten en in-game geld, waarmee je wapens kunt upgraden en cosmetische items kunt aanschaffen.

De game is te spelen met de DualShock 4 controller, maar ook met de PlayStation VR Aim Controller. De onderstaande beelden doen ons in ieder geval erg denken aan een shooter als Rainbow Six: Siege en we zijn erg benieuwd hoe een dergelijke shooter gaat spelen in virtual reality.

Firewall Zero Hour moet ergens in 2018 verschijnen, exclusief voor PlayStation VR. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.