Grand Theft Auto Online’s Doomsday Heist – Met de Doomsday Heist brengt Rockstar vandaag weer een gloednieuwe update uit voor GTA Online. Nu is een reguliere update voor de online wereld van Los Santos niet zo heel bijzonder, maar deze update is dat wel. In tegenstelling tot de vele cosmetische items en toevoeging van verschillende modi met eerdere updates, brengt deze update net een beetje meer. We krijgen namelijk een gloednieuwe heist, gratis en voor niets.

De heist

De heist is een verhaal gedreven online avontuur dat zich uitspreidt over drie verschillende hoofdstukken. Net als een goed boek gaat dit avontuur in drie delen, planning, voorbereiding en vervolgens de executie. Geconcentreerd qua locatie zijn de missies niet, ze spelen zich namelijk af over heel Los Santos, ter lucht, ter land en ter zee. Dit komt de variatie alleen maar ten goede en we kunnen alvast wel stellen dat we hier te maken hebben met een zeer goed in elkaar gezet avontuur.

De heist is te spelen met 2 tot 4 personen en in principe kan iedereen meedoen aan de heist. Hoeveel geld, welk level, hoe je woont of wat voor kleding je aan hebt, maakt dus vrij weinig uit. Wel is het zo dat het enkel en alleen mogelijk is voor spelers met een Facility om een heist te starten. Via de nieuwe planning room kan een CEO of MC president een crew bij elkaar roepen.

De heist zelf draait om de machtige en rijke tech-magnaat Avon Hertz die een neurotische supercomputer beheert. Deze computer komt erachter dat er kwaadaardige krachten zijn die een bedreiging vormen voor San Andreas. Met je team zorg je er voor dat deze krachten geëlimineerd worden en je San Andreas redt van de ondergang.

blank

Meer dan alleen een heist

De nieuwe heist is een welkome toevoeging aan het inmiddels enorm uitgegroeide GTA Online, maar deze update heeft nog veel meer te bieden. Alhoewel de titel Doomsday Heist is, zien we in deze update ontzettend veel nieuwe content. Dat is ook deels te danken aan het feit dat veel van deze content een rol speelt in het verhaal omtrent de heist zelf. Buiten de heist om is de content echter ook gewoon beschikbaar en dit is aan de uitgebreide kant.

Zo zien we de toevoeging van bijvoorbeeld 9 nieuwe auto’s uitgerust met flinke wapens, 6 nieuwe sportauto’s, The Avenger als vliegtuig en Fortress met wapens, een knotsgekke Orbital Cannon, 6 nieuwe Mk II wapens ter upgrade in het MOC en zelfs 8 nieuwe Trophies. De meest opvallende toevoeging in dit alles is nog wel de Orbital Cannon, die met een laserstraal uit de ruimte een speler tot as doet veranderen.

De vehicle workshop biedt toegang tot bijzondere voertuigen zoals de Thruster jetpack, Khanjali Tank en de Chernobog ballistic missile launcher. De jetpack is natuurlijk de natte droom van elke GTA Online speler en met deze update wordt dat werkelijkheid. Deze bijzondere voertuigen vind je online bij Warstock in de game, verder bieden zij ook nog de Deluxo, Stromberg en RCV evenals een aantal andere voertuigen aan.

Liefhebbers van gewone auto’s komen ook niets tekort, zo is er nu een Pfister Comet Safari, die uit te rusten valt met twee voorwaarts richtende gun turrets. Verder wordt Legendary Motorsport uitgebreid met de Ocelot Pariah, Coil Raiden en Ubermacht SC1. Bij Southern San Andreas Super Autos vinden we de nieuwe supercars Vapid Riata en de Declasse Yosemite. Meer dan genoeg keuze dus.

De officiële Doomsday Heist trailer

Al met al een prachtige update

Met zoveel content markeert de Doomsday Heist update weer een hoogtepunt voor de game. De ondersteuning van Rockstar is tot nu toe geweldig geweest en met deze update laat men zien dat ook verhalende content erg belangrijk is. Het feit blijft alleen wel dat we graag meer van dit soort content hadden gezien, maar het is begrijpelijk dat dit een stuk moeilijker te maken is dan nieuwe modi. Rockstar kennende is hier lang aan gewerkt en de ontwikkelaar staat er om bekend pas iets vrij te geven, wanneer het ook echt goed en compleet is. De update is vanaf nu live en alhoewel we een hele hoop hebben uitgelicht, hebben we nog lang niet alles verklapt over de update. Benieuwd wat er allemaal nog meer nieuw is? Download dan snel de nieuwe patch.

Synopsis

Om San Andreas te behoeden van een totale ondergang, moeten een steenrijke tech-magnaat, idealistische geheim agent, sociaal ongemakkelijke complottheorie-denker en een neurotische supercomputer de krachten bundelen. Terwijl apocalyptische dreigingen van onbekende tegenstanders op je af komen, moeten jij en je bende mysteries oplossen en de straten van Los Santos beschermen. Ontferm je over de straten vanaf de kustlijn tot aan de diepste krochten van Mount Chiliad in een episch nieuw online avontuur.

Screenshots