Het was voor veel PS4-eigenaren even slikken toen duidelijk werd dat PlayerUnknown’s Battlegrounds een console exclusive zou zijn voor de Xbox One. Deze exclusiviteit is wellicht tijdelijk, al bestaan hier ook nog altijd veel twijfels over, maar jammer is het wel. De game is een heuse hit op de PC en één van de meest gestreamde games op Twitch. Ook op YouTube gooit de game hoge ogen en menig gaming kanaal staat vol met PUBG-content.

Nu is de game onlangs verschenen op de Xbox One, tot grote vreugde van de console gamers. De jaloerse blik van PS4-gamers verdwijnt echter snel na het zien van de gameplay beelden op Microsoft’s console. De game blijkt namelijk technisch een ramp te zijn, zoals je in de onderstaande video’s kunt zien.

De CPU van de console blijkt namelijk een heuse bottleneck te zijn voor de game, die gewoon niet de benodigde kracht krijgt op de consoles. De Xbox One X heeft het wat makkelijker, maar het lijkt erop dat PUBG gewoon had moeten blijven waar het hoorde, namelijk op de PC. Op de Xbox One is het met PUBG namelijk dermate erg, dat het voelt alsof je Google Streetview: The Game aan het spelen bent.