De eerste grote content update voor Need for Speed: Payback is bijna hier en dat betekent twee nieuwe auto’s, een nieuwe klasse en zestien nieuwe events. De content is beschikbaar voor een ieder met de Deluxe Edition van de game. Heb je die editie niet? Dan kan je deze alsnog als upgrade kopen in de PlayStation Store, het kost je alleen wel €20,-.

De content staat gepland voor 19 december en het Speedcross pakket brengt de Mini John Cooper Works Countrymen en Infinity Q60 S als nieuwe auto’s naar de game. Deze zijn alleen beschikbaar in de Speedcross klasse, samen met de Nissan 350Z, Ford Focus RS en Dodge Charger.

Verder worden er door Fortune Valley heen nieuwe auto’s geplaatst, namelijk de Mazda RX-7 Spirit R, Volvo 242DL, Volvo Amazon P130, Plymouth Barracuda, Nissan Skyline 2000 GTR en de BMW M3 Evolution II E30. Deze achtergelaten auto’s kun je opzoeken, achter het stuur kruipen en als je dan ontsnapt aan de politie, mag je de auto houden. Gratis en voor niets. Deze content zal verder gratis zijn voor iedereen als onderdeel van een patch.

Als laatste krijgen de BMW’s in de game nieuwe Performance Parts als onderdeel van de visual customization opties. Ondersteuning voor nieuwe stuurtjes wordt ook toegevoegd, zo worden de Logitech G29 en G920 straks officieel ondersteund.

Enter the Speedcross and beat its current champion, Jason Munroe aka the Barracuda. Two new cars, a brand new car class and sixteen Speedcross events.

De grote update en het Speedcross pakket worden uitgelicht in de onderstaande trailer.