Topper van 2018: One Piece: World Seeker – Bandai Namco brengt ons al jaren leuke One Piece games en daar zullen ze voorlopig niet mee ophouden. De nieuwste telg in de franchise, One Piece: World Seeker, gooit het echter over een andere boeg, want ditmaal krijg je geen relatief lineair avontuur voorgeschoteld. De ontwikkeling gaat met z’n tijd mee en dat betekent dat we voor het eerst in de franchise een grote open wereld voorgeschoteld krijgen.

One Piece: World Seeker – In One Piece: World Seeker draait het avontuur puur om Luffy. De protagonist zal op een eiland aankomen dat vol met geheimen en problemen zit. Dit eiland is van een dermate grootte, dat er genoeg te doen valt en gaandeweg zul je steeds meer nieuwe gebieden ontdekken. In elk gebied kom je nieuwe personages, alsook oude bekenden tegen en vrijwel iedereen heeft een klusje voor je. Luffy mag zijn skills dus weer aanwenden om de diverse problemen op te lossen, maar ook om het eiland te gaan verkennen.

Exploratie is nu belangrijker dan ooit en naast de gewone quests, zal je genoeg randactiviteiten te doen hebben in deze nieuwe wereld. Hoe uitgebreid dat gaat zijn, is nog even afwachten, maar Bandai Namco liet al wel doorschemeren dat we ons niet hoeven te vervelen. Dat is een behoorlijke verandering ten opzichte van de voorgaande games en de productiewaarde lijkt met dit nieuwe deel ook flink te zijn opgeschroefd. Een ander interessant aspect is dat de game zich nu puur op Luffy focust in plaats van een breed scala aan personages en dat moet het geheel meer diepgang geven.

blank

Je zal tijdens het avontuur Luffy steeds beter leren kennen. Niet zozeer qua persoonlijkheid, maar meer wat betreft zijn persoonlijke skills. Luffy beschikt over diverse unieke mogelijkheden en die zullen in dit avontuur nog beter tot z’n recht komen. Bovendien speelt de game zich na de Time Skip af, wat de mogelijkheid biedt om nieuwe skills aan te boren, waardoor het avontuur nog gevarieerder wordt. Lang verhaal kort: de diepgang zit hem in One Piece: World Seeker vooral in het ontdekken van Luffy als personage en het optimaal benutten van zijn persoonlijke mogelijkheden en dat dan in een grote open wereld.

Waarom gaat dit een topper worden? Zoals al aangegeven lijkt de productiewaarde met dit deel flink te zijn opgehoogd. Het ziet er mooi en gevarieerd uit, de open wereld zal erg afwisselend ingevuld worden en je krijgt met Luffy alle vrijheid om die wereld te verkennen op de manier zoals je dat zelf graag wilt. Uiteraard komen bekende personages voorbij en er zit enige vorm van progressie in, dat in de vorm van quests die je aan kan nemen van diverse NPC’s die je her en der op het eiland treft. Het is een nieuwe richting voor de One Piece games en hoewel er nog weinig over bekend is, voelt het nu al aan als de best mogelijke stap vooruit voor de franchise.

blank

Meer over One Piece: World Seeker:
Special: Een eerste blik op One Piece: World Seeker
Bandai Namco kondigt One Piece: World Seeker aan
One Piece: World Seeker laat zich zien in eerste trailer