FIFA 11: Basic penalties tutorial

Op 30 september is het zover, de release van FIFA 11. Zoals altijd dichtbij de release van een game, worden we overspoeld door nieuws en trailers. Deze keer is dat ook niet anders en krijgen we een trailer voorgeschoteld die de “nieuwe” manier van penalties nemen uitlegd. Deze feature is slechts deels nieuw, aangezien deze manier van penalties nemen ook al in 2010 FIFA World Cup zat.

In deze tutorial zien we onder andere dat je de kracht, richting en manier van schieten kunt veranderen bij de penalties. Een snel en krachtig schot zal bijvoorbeeld het lastigst tegen te houden zijn voor de keeper, maar ook het makkelijkst te missen. Een langzaam maar goed gemikt schot zal eerder gevangen worden door de keeper dan een punt opleveren.

Indien je meer wilt weten over de nieuwe manier van penalties nemen in FIFA 11, kan je hieronder de tutorial bekijken.

 1.    43 XP
  ewald's avatar

  ze zijn vergeten te vertellen dat je halverwege ja aanloop kan stoppen en dan een seconde wacht om vervolgens door te gaan met je aanloop en de penalty neemt. Hierdoor kan je zien of een keeper al een hoek heeft gekozen, maar de penalty het is dan wel een stuk moeilijker om de bal erin te krijgen

 2.    644 XP
  Esromeron's avatar

  Wat mijn bovestaander zegt, dat kan inderdaad. Fifa worldcup had hetzelfde systeem. Hele vooruitgang! Penalty’s zijn lastiger geworden, maar zeker te doen. Je moet goed mikken wil je hem echt in de hoek hebben. Stiftje is nu heel tricky, die mag niet te hard en het MOET in het groene zijn. Bij belangrijke strafschoppen (winnende goal, finale e.d.) merk je dat spelers zenuwachtiger zijn en het streepje sneller gaat.

 3.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  Die penalty werken net zo als in FIFA WC. En dat is niet erg, want dat die nieuwe manier van penals nemen vond ik wel iets toevoegen. word een tandje moeilijker en uitdagender.

 4.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  hopelijk voegt het iets toe (wat ik hierboven lees van wel). zkr ff oefenen voordat ik eraan begin 🙂

 5.    644 XP
  Esromeron's avatar

  @afca-yuri:

  Eerst oefenen is wel een must inderdaad, anders schiet je alles huizenhoog over en naast 😉
  Ze hebben er een prima oefen systeem voor zoals je ook kunt zien, dus dat zeker goedkomen!

 6. Anoniem -   
  Jos's avatar

  hallo, mensen kunt u mij ook mee helpen hoe ik de strafschoppen best als keeper tegen moet houden want, ik begrijp dees video hierboven niet ( engels :s )