Op de zondag voor kerst en tijdens kerst plaatsten we twee artikelen in de Jouw mening rubriek. In de eerste ging het om de slechtste games van 2017 en in de tweede om de beste games van 2017. Hierop werd massaal gereageerd en naderhand hebben we een poll geplaatst waar iedereen op kon stemmen.

Zoals beloofd zouden we de resultaten bekendmaken in het nieuwe jaar en nu is het zover. Hieronder eerst de top vijf van beste games volgens jullie en daaronder de top vijf van slechtste games.

Belangrijk om te weten is dat de samenstelling van de poll voortkwam op basis van jullie suggesties. Het is dus puur wat in de reacties aan titels naar voren kwam en zodoende doken sommige games dus in beide polls op.

Uiteraard geldt voor ‘beste’ en ‘slechtste’ ook een nuance. Het kan natuurlijk vanuit een kwalitatief opzicht zijn geweest waarom een bepaalde titel genoemd werd, maar ook teleurstelling of juist het plezier dat met de game beleefd werd.

Goed, nu dat uit de weg is, zie hieronder de resultaten.

De beste games van 2017

  1. Horizon: Zero Dawn
  2. Assassin’s Creed: Origins
  3. Persona 5
  4. Call of Duty: WWII
  5. Uncharted: The Lost Legacy

De slechtste games van 2017

  1. Star Wars Battlefront II
  2. Destiny 2
  3. FIFA 18
  4. Mass Effect: Andromeda
  5. ARK: Survival Evolved

De titels hierboven in beide lijstjes kregen veruit de meeste stemmen. Kortom, dit zijn volgens jullie de beste en slechtste games van het afgelopen jaar.