Vorig jaar kwam de free-to-play hero-shooter Paladins uit voor onder andere de PlayStation 4. Inmiddels zijn we heel wat maanden verder en zijn de battle royale games ontzettend populair geworden. Dat is ontwikkelaar Hi-Rez Studios ook niet ontgaan.

De studio heeft namelijk Paladins: Battlegrounds aangekondigd, een speciale battle royale modus voor Paladins. De modus werkt in grote lijnen hetzelfde als andere battle royale games. In totaal honderd spelers starten de wedstrijd op een map die naarmate het spel vordert steeds kleiner wordt. Om te overleven moeten spelers loot vinden en andere spelers uitschakelen.

Waar Paladins: Battlegrounds zich echter onderscheidt van andere battle royale games, is het feit dat deze modus in teams gespeeld wordt, net als in de oorspronkelijke game. Ook de unieke gameplay features die de heroes uit Paladins met zich meebrengen, moeten ervoor zorgen dat Paladins: Battlegrounds echt anders is dan andere games uit het genre.

De Battlegrounds modus voor Paladins moet ergens dit jaar verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een exacte releasedatum is echter nog niet bekend. De modus zal gratis aan de game worden toegevoegd.

Hieronder kun je nog een trailer bekijken van Paladins: Battlegrounds. De video daaronder laat de modus nog veel uitgebreider zien, met ongeveer drie kwartier aan gameplay.