Nvidia heeft op de CES in Las Vegas vandaag aangekondigd dat ze met “Big Format Gaming Displays” zullen komen. Er zullen verschillende modellen zijn, maar de eerste die van details is voorzien, is een 65″ 4K HDR scherm dat gericht is op PC-gamers. PC-gamers dus, maar je kan hier natuurlijk net zo goed gewoon je PlayStation 4 Pro op aansluiten.

Naast een fors formaat, 4K en HDR-ondersteuning, komt dit scherm met allerlei extra technologieën die het gamen des te meer aangenaam maken. Zo bevat dit scherm G-SYNC technologie, waardoor screen-tearing zo goed als verleden tijd is. Ook bevat het scherm ingebouwde Schield functionaliteiten.

Andere belangrijke details zijn een refresh rate van 120Hz, een piek brightness van 1.000 nits, volledige DCI-P3 color gamut ondersteuning, een lage latency en full-array backlight.

Zoals al aangegeven richt Nvidia zich op PC-gamers, dus het ontbreekt het scherm aan TV-functionaliteiten. Dat mag voor de PlayStation 4 Pro echter niet uitmaken, het enige is natuurlijk dat je of met een headset moet gamen of een aparte audioset op de console moet aansluiten voor geluid.

Wanneer de schermen uitkomen en wat de prijzen zullen zijn is nog niet bekend.