Eind vorige week liet Capcom weten dat er voor de release nog een derde open beta van Monster Hunter World zou volgen. Daarover heeft men nu meer details bekendgemaakt en zoals al verwacht, kan je de bestaande beta client gewoon gebruiken. Heb je deze client verwijderd of heb je nog niet eerder meegedaan? Dan kan je de beta client volgende week weer downloaden.

De beta start op vrijdag 19 januari om 03:00 uur ’s morgens vroeg en duurt tot maandag 22 januari, naar verwachting dezelfde tijd. De inhoud van de beta is gelijk aan die van de vorige twee, alleen wordt er nu wel één nieuwe quest extra beschikbaar gesteld.

Deelnemen aan de beta en het voltooien van één quest levert je een camo face paint op die je kan gebruiken in de uiteindelijke game. Als je alle quests uitspeelt, dan zul je ook nog wat consumables krijgen, maar welke precies is nog niet bekend.

Ook is de vereiste schijfruimte bekend. Dankzij een foto van de Japanse verpakking weten we dat Monster Hunter World 16GB van je harde schijf zal vereisen.