Begin deze week werd bekendgemaakt dat Sony eind vorig jaar maar liefst 5.9 miljoen PlayStation 4’s had verkocht. Daarmee staat het totale aantal verkochte units momenteel op 73.6 miljoen. Dat is over een tijdspanne van vier jaar erg netjes en het blijkt nu dat Sony in het afgelopen jaar de meeste consoles tot op heden heeft verkocht.

Naarmate de console langer verkrijgbaar is, zou je verwachten dat de verkopen wat afnemen. Dat zal op een gegeven moment ook gaan gebeuren, maar voor nu zit er op jaarlijkse basis nog altijd een stijgende lijn in de verkopen. Ten opzichte van 2014 stegen de verkopen in 2015 redelijk, maar in 2016 bleef het vrij gelijk. In 2017 ging het flink vooruit ten opzichte van 2016 met maar liefs 20.2 miljoen verkochte units.

Dat de verkopen per jaar toenemen is natuurlijk te danken aan de prijs die Sony aan de console hangt. De huidige verkoopprijs ligt natuurlijk lager dan twee jaar geleden en dat resulteert in nog meer verkopen.

Het jaar 2017 was overigens niet alleen erg goed voor de console verkopen, ook qua games was het het beste jaar ooit. Van de in totaal 645 miljoen verkochte PS4 games, werden er maar liefst 243.9 miljoen in 2017 verkocht.