Uitgever THQ Nordic en ontwikkelaar Slipgate Studios hebben aangekondigd dat de platformgame Rad Rodgers volgende maand zal verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game, die via Kickstarter tot stand is gekomen, zal om precies te zijn op 21 februari uitkomen en is dan voor €19,99 verkrijgbaar.

Rad Rodgers is een game die het gevoel van klassieke games als Commander Keen, Conker, Ruff’n’Tumble en Jazz Jackrabbit weer moet laten terugkeren. De game laat zich het beste omschrijven als een actievolle hardcore platformer, vol met humor en allerlei wapens.

De game draait om Rad, een jongen die erg veel games speelt. Wanneer hij plotseling wakker wordt, blijkt zijn oude console zichzelf te hebben aangezet. Voordat Rad het door heeft wordt hij in zijn TV gezogen en bevindt hij zich ineens zelf in een game.

Rad Rodgers is al even beschikbaar voor de PC, maar vanaf de launch van de console versie belooft de game een compleet pakket te worden. Vanaf dat moment zal de game op alle platforms namelijk leaderboards, een nieuw wapen, extra levels, nieuwe puzzels en allerlei extra unlockables bevatten.

Samen met de aankondiging is er ook een trailer van Rad Rodgers vrijgegeven, waardoor je een goede indruk krijgt van de game. Check de trailer hieronder.