Katamari Damacy is een game die in 2004 uitkwam voor de PlayStation 2. Het was een vrij aparte game waarin spelers een kleverige bal moesten besturen en steeds grotere objecten moesten verzamelen. De game wordt toch wel als een soort klassieker gezien en in de afgelopen jaren zijn er diverse games uitgebracht die geïnspireerd zijn door de PS2 game.

De game werd destijds bedacht door Keita Takahashi. Deze Japanse ontwikkelaar werkt momenteel aan een nieuwe game genaamd Wattam. Op Twitter heeft Takahashi gemeld dat hij graag zou willen dat er een remaster van zijn oude game Katamari Damacy gemaakt wordt.

Dit liet hij weten middels een wel heel duidelijke tweet na een bericht van Sony over Bluepoint Games, die tegenwoordig verantwoordelijk is voor meerdere uitstekende remasters.

Ondanks dat Keita Takahashi zelf de bedenker is van Katamari Damacy, is het niet zo makkelijk dat hij zelf een remaster werkelijkheid kan maken. Vanaf het moment dat hij Bandai Namco heeft verlaten, is hij namelijk niet meer betrokken bij de Katamari-serie.

Zie jij ook graag een remaster van Katamari Damacy?