Het jaarlijks terugkerend fenomeen van MediaMarkt zijn natuurlijk de BTW-dagen. De aanbiedingen zijn vaak erg scherp, maar jammer genoeg soms ook misleidend. Het principe is net als voorgaande jaren hetzelfde, je koopt de producten bij MediaMarkt als het ware ‘zonder BTW’. Dit is natuurlijk niet echt zo, want de BTW is wettelijk verplicht, maar men verkoopt bij MediaMarkt de producten voor de prijs exclusief BTW.

De BTW is in de Benelux vastgezet op 21%, maar de korting die je krijgt is niet 21%. Deze toeslag komt namelijk bovenop de prijs exclusief BTW en dus betekent dit ongeveer een korting van 17% op de normale prijs gedurende de BTW-dagen. Stel je voor dat een product dat jij wilt kopen €1.210,- inclusief BTW kost, dan is de rekensom €1.210,- x (100/121) = €1.000,- exclusief BTW, oftewel €210,- korting (17,36%).

Helaas zullen veel producten weer uitgesloten zijn, waaronder merken als Apple, maar ook hele productgroepen, zoals games en consoles. Wel kun je er vaak een televisie kopen voor een zacht prijsje, een nieuwe camera, soundbar of accessoires, zoals kabels en meer. Let alleen wel op de prijzen die men nu vermeldt, het wil namelijk weleens gebeuren dat men deze omhoog zet alvorens de BTW-dagen beginnen. Informeer jezelf dus goed van te voren of de aangegeven korting straks wel écht korting is.

De datum waarop de BTW-dagen van start gaat is gelekt via vacatures, men werft namelijk extra personeel gedurende de actie en dus weten we de startdatum ook nu weer vroegtijdig. De BTW-dagen zijn dit keer vanaf woensdag 24 januari om 23:59 uur tot en met 28 januari 23:59 uur.