Maakt jouw PS4 Pro ook zo’n lawaai de laatste tijd? Dan is de kans groot dat de nodige stof zich heeft opgehoopt binnen en rondom je console. Het is dan slim om je console even los te koppelen en te voorzien van een grondige schoonmaakbeurt.

Dit doen we niet met een natte vaatdoek, maar eerder met een stofzuiger en/of gecomprimeerde lucht. Zo’n busje met lucht kun je kopen bij in principe elke bouwmarkt en zelfs de Action heeft ze regelmatig in het schap liggen.

Het belangrijkste is om te beginnen met de randen rondom je PS4 Pro. Tussen de randen hoopt vaak snel en veel stof op, dit kun je met een handstofzuiger gemakkelijk weghalen. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de PS4 Pro openmaken, hier komt echter geen schroevendraaier aan te pas, zo blijkt uit de onderstaande video.

De bovenkant van de PS4 Pro kun je namelijk gemakkelijk open halen, om zo bij de ventilator te kunnen komen. De onderstaande video legt je vervolgens goed uit wat je moet doen om je PS4 Pro goed schoon te kunnen maken, appeltje eitje, want erg veel werk vergt het niet.

Door dit te doen verbeter je de levensduur van de PS4 Pro en reduceer je ook eventuele geluidsoverlast.