Tijdens kerst eind vorig jaar lieten we jullie weten dat er verschillende Transformers games uit de PlayStation Store waren verdwenen. Activision haalde zoal Transformers: War for Cybertron, Devastation, Fall of Cybertron en meer offline.

Dit zonder enige aankondiging of nadere toelichting, maar nu weken later hebben we alsnog duidelijkheid. De eigenaar van Transformers, Hasbro, heeft aan IGN uitgelegd waarom de games zijn verdwenen. De reden is dat, zoals al werd vermoed, de licentieovereenkomst met Activision is verlopen.

Dat betekent simpelweg dat Activision de games in kwestie niet langer mag verkopen, tenzij ze voor een verlenging van de licentie hadden gekozen. Dat is klaarblijkelijk niet gebeurd. Overigens, mocht je één van deze games digitaal bezitten, weet dat je ze dan nog altijd gewoon vanuit je bibliotheek kunt downloaden.

Nu de overeenkomst tussen Activision en Hasbro is verlopen, is het een beetje de vraag wat dat betekent voor de games. Activision gaf in 2015 aan de intentie te hebben om met Tranformers games door te blijven gaan, maar het ziet er naar uit dat ze opnieuw met Hasbro rond de tafel moeten.