Square Enix heeft vandaag de Final Fantasy XV Royal Edition aangekondigd voor onder andere de PlayStation 4. Deze editie lekte onlangs al uit via de ESRB die de Royal Edition van een leeftijdsbeoordeling had voorzien en vandaag heeft de uitgever veel details bekendgemaakt.

De Royal Edition verschijnt op 6 maart en naast dat deze editie de oorspronkelijke game bevat, zit ook gelijk alle downloadbare content erbij inbegrepen. In aanvulling daarop biedt deze editie ook nog wat extra content.

Om bestaande spelers niet te benadelen, zal er op 6 maart ook een Royal Pack aangeboden worden. Dit pakket bevat alle nieuwe content die inbegrepen zit in de Royal Edition, zodat elke speler over dezelfde content kan beschikken.

Hieronder een overzicht van wat de Royal Edition zoal bevat en natuurlijk een mooie trailer.

  • Uitgebreide map: Insomnia City Ruins – Ontdek gloednieuwe zijmissies en vijanden zoals Cerberus en Omega op de uitgebreide map van de Crown City van Insomnia. Spelers kunnen hier ook een gevecht aangaan met de Rulers of Yore.
  • Een volledig bestuurbare Royal Vessel-boot – Deze laat spelers het gebied tussen Cape Caem en Altissia verkennen, waardoor de wereld van Eos nog groter wordt. Spelers kunnen aan boord van het voertuig ook vissen om nieuwe vissen en recepten te ontdekken.
  • Een nieuw accessoire dat de actie “Armiger Unleashed” kan activeren – Wanneer de Armiger is opgeroepen, kunnen spelers krachtige aanvallen gebruiken. Na het verzamelen van alle koninklijke wapens, kunnen spelers een speciaal accessoire vinden in een onbekend deel van de wereld. Met dit accessoire krijgen ze toegang tot Armiger Unleashed.
  • Een nieuwe first-person camerastand – Hiermee kunnen spelers de game ervaren vanuit Noctis’ perspectief.
  • Een schat aan downloadbare content inclusief wapens, skins voor de Regalia-wagen en voorwerpensets.
  • Alle huidige season pass-content inclusief Episode Gladiolus, Episode Prompto, Multiplayer Expansion: Comrades en Episode Ignis
  • Archive – Spelers kunnen de “Cosmogony”-verhalen bekijken die over de wereld van FINAL FANTASY XV zijn verspreid. Op verschillende plaatsen zijn ook aanvullende plaatselijke mythes en legendes te ontdekken die spelers meer inzicht in de spelwereld geven.
  • Missie om de Regalia Type-D te krijgen en versterken.