Metal Gear Survive vereist een constante internetverbinding als je de game wilt spelen, zo blijkt uit hands-on sessies. Metal Gear Survive kan je online spelen met anderen, maar ook bevat de titel een singleplayer. Toch is ook daarvoor een constante verbinding vereist.

De reden daartoe is dat de game je toelaat om progressie vanuit de singleplayer mee te nemen naar de multiplayer en vice versa. Om dat zo goed mogelijk te laten werken zul je dus verbonden moeten zijn. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de game offline werkt, maar als dat nog verandert laten we het weten.

Verder is ook bekend geworden dat de game micro-transacties bevat. Het is mogelijk om met echt geld virtueel geld te kopen in de vorm van ‘Coins’. Die kan je vervolgens gebruiken om in-game items aan te schaffen, maar ook is het mogelijk om de in-game valuta te verdienen door de game te spelen.

Dit klinkt misschien als slecht nieuws, maar weet dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ook beschikte over micro-transacties. De game was echter volledig uitspeelbaar zonder ook maar één keer de portemonnee te hoeven trekken, dus wellicht dat het in Metal Gear Survive op soortgelijke wijze werkt.