Er zijn ondertussen al heel wat PlayStation 3-games opnieuw uitgegeven voor de PS4, maar dan als remaster. Het ziet er naar uit dat Red Faction: Guerilla nu dezelfde behandeling zal krijgen, want deze titel is opgedoken op verschillende Europese websites van GameStop.

Zowel de Finse, Zweedse, Deense als Noorse afdeling van de winkelketen hebben Red Faction: Guerilla voor de PlayStation 4 en Xbox One op de pre-order lijst staan. We kunnen dus twee kanten op: of het spel wordt binnenkort officieel aangekondigd of het nieuws komt naar buiten dat het een fout betreft.

Overigens gaan wij voor het eerste, aangezien THQ Nordic de huidige eigenaar van het IP is en zij aan de lopende band oudere THQ games als remasters uitbrengen.

De Red Faction-serie begon op de PlayStation 2 en maakte vooral indruk met de mogelijkheid om omgevingen te vernielen. Deze feature werd in alle delen daarna ook gebruikt, maar na Red Faction: Armageddon uit 2011 was het gedaan met de serie. Guerilla kwam in 2009 uit en was het derde deel in de reeks.