Vorig jaar deden er geruchten de ronde dat er een nieuwe Alien: Isolation in de maak was. Helaas bleek dit bij navraag niet waar te zijn en tot op heden hebben we helaas nog geen nieuwe Alien game gezien.

Gelukkig is FoxNext Games, de games afdeling van 20th Century Fox, wel heel erg geïnteresseerd in een nieuwe Alien game en dat resulteerde in de acquisitie van ontwikkelaar Cold Iron Studios. Deze studio is nu bezig met een volledig nieuwe game in het Alien universum.

We hoeven dus niet langer bang te zijn dat Isolation het laatste was dat we gezien hebben van de games vertakking van Alien.

“Cold Iron adds a whole dimension of game development and play to our arsenal: long play-session MMOs targeted to PC and console gamers. The kinds of games Cold Iron develops will enable us to deeply explore the worlds of our franchises, starting with the Alien universe.”

Helaas werd er nog niet gesproken over wanneer de game zal verschijnen en ook moeten we de eerste beelden en informatie nog afwachten.