De PS4HEN jailbreak kwam enkele dagen geleden uit en deze exploit maakt het mogelijk om homebrew op de PS4 te draaien. Men boekt vooral veel progressie na deze release en er komt steeds meer uit voor de PS4. Het enige wat je voor deze tools nodig hebt is een PS4 met firmware 4.05 of 1.76. De exploit valt te starten vanuit de browser of je kunt manueel de payload activeren met de binary. Vervolgens krijg je er ‘debug settings’ bij op je PS4 en kun je PKG-files installeren.

De video hieronder laat je meer van de ‘PS4HEN’ zien en ook hoe het eruit ziet om zelf PS4 packages te installeren die niet goedgekeurd zijn door Sony. Met tools als PKG Kitchen kun je ook games dumpen die in de PS4 zitten. Deze gedumpte games kan de gebruiker vervolgens op een FTP of USB-schijf zetten. Nadien kan men hier een installeerbare PKG van maken om zo back-ups te kunnen afspelen. Deze PKG’s kunnen uiteraard ook via netwerken, zoals Usenet en Torrents verspreid worden. De lijst met games die al werken als back-ups zijnde groeit met het uur, games als GTA V, Bloodborne en Street Fighter IV werken bijvoorbeeld zonder problemen. Voorwaarde is vooralsnog wel dat games firmware 4.05 of lager nodig hebben.

Cfwprophet is er ook in geslaagd om met gebruik van de PS4HEN jailbreak een PS2 emulator werkende te krijgen op de PS4. Met de tool kun je PS2 games in je PS4 doen, deze vervolgens back-uppen en afspelen met zijn emulator. Dit komt vermoedelijk omdat er in de PS4 al een ingebouwde emulator zit die gebruikt kan worden, wat het allemaal net wat gemakkelijker maakt. De tool heet PS2 Pub Gen en maakt het dus mogelijk om alle PS2 games op de PS4 af te spelen, mits deze jailbroken is.