http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c90ebe6e2472.jpg

Wat was het succesverhaal achter LittleBigPlanet? Velen vonden het maken van hun eigen levels leuker dan het spelen van de levels die al door de developer in het spel waren geplaatst. Dit werd een ongekend groot succes waar records mee gebroken werden. Vele studios gaan nu de uitdaging aan en komen nu met hun eigen user-made content.

Hieronder valt ook Electronic Arts nieuwe puzzel game Create. In dit spel is alles aan te passen, wat ook straks in het filmpje te zien is. Men ziet hier in het begin vier spelers, die allemaal dezelfde basis krijgen en daarna daaraan hun eigen stijl geven. Maak een pretpark, of ga toch voor een western stad. Nog mooier is dat dit allemaal te doen is door gebruik te maken van de zojuist gereleasde Playstation Move

Naast het maken van eigen achtergronden, die zelfs bewegen, is het ook mogelijk om uitdagingen te creëeren in een level. Deze zijn tevens op een zelf bedachte manier op te lossen dus kies je een snelle makkelijke oplossing, of ga je toch voor de meest indrukwekkende weg? EA verwacht dat Create al in November in de schappen ligt.