Ontwikkelaar Warhorse Studios en uitgever Deep Silver hebben een nieuwe gameplay video vrijgegeven van de middeleeuwse actie-RPG Kingdom Come: Deliverance. Met ruim een kwartier aan beelden is de video vrij lang, maar zeker het bekijken waard.

De video toont je Henry, de zoon van een smid die uit is op wraak, en laat je nader kennismaken met de belangrijkste aspecten van de game, zoals jouw personage en het vechtsysteem. Het is namelijk mogelijk om een gevecht op verschillende manieren te benaderen. Zo kan je kiezen om het jezelf met een pijl en boog wat gemakkelijker te maken, maar ook kan je op de slechteriken afrennen met een zwaard in de hand.

Kingdom Come: Deliverance belooft groots te worden, want naast vechten kan onze held tijdens zijn avontuur ook handel drijven en gebruik maken van alchemie. Daarnaast heeft hij andere vaardigheden, zoals stelen, tot zijn beschikking. Met al deze skills heb je de mogelijkheid om een eigen reputatie op te bouwen dat wordt gereflecteerd door de bevolking in de game.

Tegelijk met de nieuwe gameplay beelden is er ook wat meer informatie over de game zelf vrijgegeven en dat kan je hieronder nalezen.

Kingdom Come: Deliverance is een verhaalgedreven open-wereld-RPG die je onderdompelt in een episch avontuur in het heilige Romeinse Rijk. Om de dood van je ouders te wreken strijd je tegen invallende troepen, voltooi je belangrijke missies en maak je invloedrijke keuzes. Verken majestueuze kastelen, diepe wouden, levendige dorpen en talloze andere realistische omgevingen in middeleeuws Bohemen!

Kingdom Come: Deliverance wordt onder andere gekenmerkt door:

  • Een enorme, realistische open wereld. Majestueuze kastelen, enorme velden, alles weergegeven in verbluffende, hoogkwalitatieve graphics.
  • Een non-lineair verhaal. Kies zelf hoe je missies voltooid, en aanvaard de gevolgen van je keuzes.
  • Uitdagende gevechten. Op afstand, sluipend, of lijf-aan-lijf. Kies je wapens en voer tientallen combo’s uit in even spannende als meedogenloze gevechten.
  • Karakterontwikkeling. Verbeter je vaardigheden, verdien nieuwe perks en upgrade je uitrusting.
  • Een dynamische wereld. Je acties beïnvloeden de reacties van de mensen om je heen. Ga je vechten, stelen, verleiden, dreigen, overtuigen of onderhandelen? Je beslist het zelf.
  • Historische accuraatheid. Ontmoet historische personages en beleef de authentieke uitstraling van het middeleeuwse Bohemen.

Nog eventjes wachten en dan ligt Kingdom Come: Deliverance in de winkels. De game komt namelijk op 13 februari uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.