Ghost Recon: Wildlands zal binnenkort ‘Battle Crates’ krijgen, wat een mooie naam is voor lootboxes. Daarmee brengt Ubisoft bijna een jaar na de release van de game lootboxes naar Ghost Recon: Wildlands. Deze lootboxes zullen enkel cosmetische items bevatten.

De Battle Crates zullen voor het einde van januari worden toegevoegd, als onderdeel zijnde van de ‘Extended Ops’ update. Battle Crates kunnen in de in-game store gekocht worden voor 400 credits per stuk en elke krat bevat een drietal items die je nog niet hebt. Daarmee zijn duplicaten dus uitgesloten.

Iedereen krijgt nadat de update is uitgerold gratis twee Battle Crates, maar die zullen spelers wel moeten opwaarderen via de Ubisoft Club. Er zijn overigens twee soorten Battle Crates. Zo heb je de Spec Ops variant en de Ghost War variant. Die eerste richt zich op singleplayer en coöp items, die tweede is bedoeld voor de Ghost War modus.

In totaal zullen er meer dan 200 verschillende items te verkrijgen zijn via Battle Crates, die opgedeeld zijn in de categorieën; zeldzaam, episch en legendarisch. Ubisoft heeft aangegeven dat geen van de items de gameplay zal beïnvloeden.

Wat de prijs zal zijn om in-game credits aan te schaffen, is nog niet bekendgemaakt.