Ontwikkelaar BioWare heeft vandaag laten weten dat haar nieuwe game genaamd Anthem is uitgesteld naar 2019. De game stond in principe gepland voor een release dit jaar en het was zelfs onderdeel van onze toppers-reeks. Nu heeft men echter laten weten het jaar 2018 niet te gaan halen en dus schuift men de game door naar 2019.

Wanneer in 2019 de game precies uit moet gaan komen weten we niet, maar het zal sowieso na 1 april zijn. De game komt naar eigen zeggen namelijk uit in het financiële jaar 2019, dat pas begint op 1 april 2019. Dat wordt dus nog lang wachten, maar hopelijk komt dit de kwaliteit van de game alleen maar ten goede.

De studio zit overigens niet stil, zo liet Mark Darrah, executive producer van de Dragon Age franchise, weten op Twitter dat men aan een nieuwe Dragon Age werkt. Casey Hudson, de general manager bij BioWare, vertelde verder dat fans heel erg blij zullen gaan zijn als ze zien waar de studio allemaal aan werkt. Dragon Age is volgens hem nog in een te vroeg stadium om over in detail te treden, maar de game wordt in ieder geval gemaakt.

Hiermee brengt BioWare dit jaar dus geen games uit en dat is in principe helemaal niet erg. Mass Effect: Andromeda was immers toch wel een beetje een fiasco te noemen, omdat men niet genoeg tijd nam voor de ontwikkeling en dat hopen ze nu simpelweg te voorkomen.