Star Wars Battlefront II had voor Electronic Arts één van hun grootste hits van vorig jaar moeten zijn, maar dat pakte helaas wat anders uit. De grote focus op micro-transacties en het zeer onvriendelijke progressiesysteem schoten bij gamers in het verkeerde keelgat. Er zijn ondertussen al wat veranderingen doorgevoerd, maar DICE heeft laten weten wat het plan van aanpak is voor de komende maanden.

Het eerder genoemde progressiesysteem zal compleet worden aangepakt. De ontwikkelaar wil spelers voor hun skills belonen in plaats van dat dat heel veel van geluk afhangt. In maart zal er meer informatie naar buiten worden gebracht over hoe DICE hier vorm aan gaat geven, dus voorlopig moeten gamers het nog even doen met het oude progressiesysteem.

Binnenkort start er ook een nieuw seizoen aan nieuwe DLC. De ontwikkelaar zegt geleerd te hebben van het eerste seizoen en dat moet zorgen voor extra content waar gamers die Star Wars Battlefront II hebben aangeschaft, echt op zitten te wachten. Ook hier geldt dat nog niet zeker is wanneer dit seizoen van start gaat.

Als laatste laat DICE weten dat er een nieuwe modus op komst is, die voor een gelimiteerde tijd speelbaar zal zijn, namelijk Jetpack Cargo. Hierin spelen twee teams van ieder acht man tegen elkaar en alle spelers hebben de beschikking over een jetpack. Wat verder precies de bedoeling is, is nog niet bekend.

De ontwikkelaar heeft door middel van een infographic ook nog statistieken bekendgemaakt van wat er allemaal gaande is geweest in het eerste seizoen van Star Wars Battlefront II en die infographic kun je hieronder bekijken.