ARK: Survival Evolved is nu al een tijdje beschikbaar voor onder andere de PlayStation 4. Terwijl de survival game met dinosaurussen nog altijd ondersteund wordt met nieuwe content, is er nu een geheel nieuwe spin-off game aangekondigd: PixARK.

PixARK wordt ontwikkeld door Snail Games en die studio omschrijft het spel als een sandbox survival game met een open wereld. De game is geïnspireerd door ARK: Survival Evolved en zodoende speelt PixARK zich af op een mysterieus eiland, waar spelers moeten overleven door onder andere te vechten tegen dinosaurussen en door items te craften.

Waarin PixARK echter overduidelijk anders is dan ARK: Survival Evolved, is de stijl van de game. Zoals uit de eerste beelden blijkt, heeft de stijl van PixARK veel weg van Minecraft. Dit is ook een onderdeel van de visie achter de game, want Snail Games wil met PixARK spelers van alle leeftijden bedienen. Naast het kleurrijke uiterlijk zal PixARK daarom qua gameplay ook toegankelijker zijn.

Naast een singleplayer bevat PixARK ook een online multiplayer modus. Er zijn meer dan honderd dinosaurussen en andere wezens te vinden en spelers kunnen hun personage op diverse manieren aanpassen. Verder bevat de game ook nog een Creative modus, waarin spelers alles kunnen bouwen wat ze maar willen.

Hieronder kun je de eerste trailer van PixARK bekijken. De game zal vanaf maart als early acces titel te spelen zijn op de PC en Xbox One. Later dit jaar zal de volledige versie van de game zowel digitaal als fysiek verschijnen en dan ook voor de PlayStation 4.