Battlefield 1 is nu al meer dan een jaar uit, maar DICE blijft de Eerste Wereldoorlog shooter nog altijd ondersteunen. De ontwikkelaar heeft nu aangekondigd dat er volgende week een nieuwe update voor de game zal verschijnen, evenals nieuwe DLC.

De nieuwe update zal aanstaande dinsdag, 30 januari, worden uitgebracht. Wat de update precies zal inhouden is nog niet bekend, maar het belooft één van de grootste Battlefield 1 updates tot nu toe te worden. DICE zal volgende week ongetwijfeld met een uitgebreide changelog komen.

De patch verschijnt die dag direct nadat de game twee uur lang offline gaat voor onderhoud. Op de PlayStation 4 zal dit onderhoud van 12:00 uur tot en met 14:00 uur duren. Daarna kun je dus weer online en kun je de nieuwe update downloaden.

Op 30 januari zal er ook nog nieuwe DLC voor Battlefield 1 uitkomen voor alle Premium leden en degenen met de Revolution Edition. Het gaat om het restant van de Turning Tides uitbreiding, die in twee verschillende fases uitkomt. De eerste lading content verscheen vorige maand en het restant komt dus volgende week uit.

Het restant van Turning Tides, genaamd North Sea, brengt twee nieuwe maps met zich mee: Heligoland Bight en Zeebrugge. Daarnaast wordt er met de Royal Marines een nieuwe factie toegevoegd en bevat de DLC een nieuw voertuig, namelijk de C-Class Airship.