Update – 23:51: De rust lijkt wedergekeerd voor Sony. Alle services kleuren weer groen en daarmee lijkt alles weer te werken. Wat er daadwerkelijk aan de hand was, is nog steeds niet bekend. Wel heeft PlayStation Network hiermee ongeveer een uur of 10 met problemen gezeten wat best fors is.

Update – 22:23:  De situatie blijft onveranderd sinds de laatste update om 17:09. Het is ook onduidelijk wat er precies aan de hand is met het PlayStation Network. Het kan zijn dat men veranderingen doorvoert voor de komende firmware 5.50 en er daardoor onstabiliteit ontstaan is, maar dat blijft slechts gissen. Sommige gebruikers raken na herhaaldelijk proberen online en sommige slagen er niet in om zich aan te kunnen melden, heel verschillend dus. Het is verder nog niet bekend hoe lang dit nog gaat duren.

Update – 17:09: Nadat eerst alle problemen opgelost leken te zijn, zijn er nu opnieuw problemen. Ditmaal gaat het om de service gamen en sociale netwerken. Deze kleurt op dit moment namelijk op oranje. De melding is bekend sinds 16:48 uur bij Sony en er wordt aan gewerkt.

Update – 15:16: Alle services staan weer op groen op de status website van het PlayStation Network. Als het goed is moeten er nu geen problemen meer zijn met gamen.

Het blijft Sony hoofdpijn bezorgen de laatste dagen. Al tweemaal eerder in de afgelopen week lag het PlayStation Network plat. En helaas lijkt dat ook het geval te zijn op deze zondagmiddag. Op de status website van PlayStation Network staat dat accountbeheer, gamen en sociale netwerken dit keer het slachtoffer zijn. Vanaf 14:13 uur lijkt het probleem zich voor te doen.

Wat betekent dit? De kans dat je online kunt gamen met je vrienden is op het moment erg klein. Ook je account kan je niet bijwerken. Beide services staan momenteel oranje gekleurd. De PlayStation Store en PlayStation Music zouden wel naar behoren moeten werken.

Wanneer de storing verholpen is of wanneer er updates zijn, kan je dat uiteraard hier teruglezen.