Monster Hunter World zet de wereld van menig gamer op zijn kop. De uiterst verslavende game van Capcom doet veel fans bekoren en ook de reviewscores zijn aanzienlijk hoog. Capcom laat nu weten dat de game inmiddels 5 miljoen keer is verscheept en dat is een record voor de franchise. Dit is namelijk het hoogste aantal ooit voor een Monster Hunter game in drie dagen tijd, het aantal is zelfs meer dan die van de 3DS-versies.

Ondanks dit goede begin is het nog maar de vraag of dit cijfer veel hoger gaat worden. Dit soort games spreken namelijk vooral een fanbase aan die de game toch wel op de releasedatum in huis halen. Dit is iets waar een franchise als Final Fantasy ook mee kampt. Zo verscheepte Final Fantasy XV ruim 5 miljoen exemplaren op de dag van de release, maar het duurde nog 10 maanden om de 6.5 miljoen exemplaren te bereiken.

Het is nu aan Capcom de taak om nieuwkomers te verwelkomen binnen de franchise en geïnteresseerden over te blijven halen. Alvast één waarschuwing mocht je aan de game gaan beginnen, het werkt uiterst verslavend!