Special: De top 7 bruutste combo’s in Dragon Ball FighterZ – Met Dragon Ball FighterZ is er na heel wat jaren weer een echte vechtgame verschenen, waarin de personages uit de anime volledig tot hun recht komen. Naast de mooie visuele stijl en vlotte gameplay, ontstaan de voornaamste kippenvel momenten wanneer een brute combo tot stand komt. De vraag luidt echter: welk personage heeft de bruutste combo’s tot zijn of haar beschikking? Hieronder een top 7!

7. Majin Buu: Turn Into Candy

Na de Frieza, Android en Cell saga in Dragon Ball Z kwam daar ineens Majin Buu. Deze roze, blije, dikke slechterik heeft een interessante fascinatie voor snoepjes. Er gaat dan ook niets boven het vernederen van je tegenstander, door deze compleet uit te schakelen en uiteindelijk te veranderen in een stuk chocolade om op te eten.

6. Teen Gohan: Father Son Kamehameha

Kamehameha is de klassieke aanval uit de Dragon Ball serie en deze wordt gebruikt door verschillende personages, waaronder Goku, Yamcha en Gohan. Het is dan ook mogelijk om met Teen Gohan een Father Son Kamehameha uit te voeren, waarmee het ultieme toppunt van nostalgie wordt bereikt. Hier wordt Gohan bijgestaan door zijn vader Goku, waarbij ze tegelijkertijd de ultieme move uitvoeren.

5. Yamcha: Ultimate Wolf Gang Fist

Van alle personages uit Dragon Ball Z is de zwakste toch wel Yamcha. Hij gaat altijd dood, maar heeft toch een zeer grote fanbase. In Dragon Ball FighterZ is Yamcha echter helemaal niet zo nutteloos, want hij kan rake klappen uitdelen. Probeer maar eens een stokje tussen zijn Ultimate Wolf Gang Fist te steken.

4. Gotenks: Charging Ultra Volleybal

In de Buu saga van Dragon Ball Z werden de kijkers geïntroduceerd tot een nieuwe vorm van krachtenbundeling. Zo werd het mogelijk om via de Potara oorbellen een fusie uit te voeren tussen twee personages, maar dit was ook mogelijk middels de Fusion Dance. Hierdoor werd Gotenks geboren, een fusie tussen Goku’s zoon Goten en Vegeta’s zoon Trunks. De ultieme aanval van Gotenks is de Charging Ultra Volleybal, waarbij je als tegenstander enkel hopeloos kunt toekijken.

3. Android 18: Accel Dance

Dragon Ball FighterZ bevat welgeteld één speelbaar vrouwelijk personage: Android 18. Zij kwam voor het eerst in de anime in de Android saga voor, samen met Android 16 (tevens speelbaar) en haar tweelingbroer Android 17. Wanneer 18 haar Accel Dance inzet, dan verschijnt 17 en voeren ze de ultieme broeder zuster combinatie uit, waar je niet graag tussen wilt belanden. Leuk feitje: wanneer je tevens Krillin in je team hebt, dan verschijnt hij in plaats van 17.

2. Goku Black: The Work of a God

Nadat er jarenlang geen nieuwe anime is verschenen na Dragon Ball GT, verscheen in 2015 ineens Dragon Ball Super. Eén van de nieuwe vijanden die hierin verslagen dient te worden in de toekomst, is Goku Black. Hij zweert samen met Zamasu, leerling van de Supreme Kai van Universe 10. Deze identieke kopie van Goku, maar dan met roze haar, is genadeloos tegenover iedereen die zijn pad kruist. Dit is terug te zien in zijn final blow: The Work of a God

1. Hit: I keep Improving

Een ander personage dat werd geïntroduceerd in Dragon Ball Super is Hit. Deze sluipmoordenaar kan voor zichzelf de tijd vertragen, om zo de aanvallen van de tegenstander vroegtijdig te pareren. Wanneer Hit geen zin meer heeft om te vechten, dan sluit hij zijn gevecht af met die ene, schitterende combo: I Keep Improving.

Dragon Ball FighterZ bevat in totaal 21 personages uit de verschillende Dragon Ball anime. Allemaal hebben ze hun eigen aanvalsset voorzien van actievolle cut-scènes. Wanneer het lukt om één van deze aanvallen succesvol uit te voeren op je tegenstander en deze K.O. te meppen, dan voelt dit een stuk bevredigender dan het simpele button-bashen. Uiteraard zijn er nu maar enkele combo’s behandeld, maar welke vind jij eigenlijk het tofst?