Tijdens de aandeelhoudersvergadering van EA gisteren en de bekendmaking van de verdiensten in kwartaal 3, heeft men het nodige laten weten over de toekomst. Zo kwam naar voren dat onder andere Anthem inderdaad is uitgesteld naar 2019, iets wat we al eerder aan zagen komen. Verder kwam natuurlijk het nieuws over Battlefield, namelijk dat er dit jaar inderdaad een nieuw deel aan zit te komen.

Chief Financial Officer, Blake Jorgensen, meldde tijdens de presentatie dat men echter niet zeker is wanneer Star Wars Battlefront III uitgebracht gaat worden. De Battlefront-franchise zit op basis van de vorige delen in een 2-jarige ontwikkeling/release cyclus, afgewisseld met Battlefield het ene jaar en Battlefront het andere jaar. Dit zou dus in theorie kunnen betekenen dat Battlefront III in 2019 uit gaat komen. Toch wist Blake Jorgensen dit niet te bevestigen, want de focus ligt nu vooral op een andere Star Wars game van EA.

Respawn Entertainment, bestaande uit oud Call of Duty ontwikkelaars, is nu verantwoordelijk voor Titanfall, maar zij werken ook aan een Star Wars titel. Hierover vertelde EA dat deze gepland staat voor een release in het fiscale jaar van 2020. Dat betekent dus dat de game tussen april 2019 en maart 2020 uitgebracht gaat worden.

We weten nog vrij weinig over deze nieuwe game van Respawn, behalve dat het zich afspeelt in het Star Wars universum. Nu is het afwachten tot men eindelijk wat meer informatie hierover vrij gaat geven, maar we hebben zo’n vermoeden dat dat nog wel even kan duren.