Ubisoft wilde van Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege een game maken die vele jaren meekon en dit is ook gelukt, dankzij het constant aanbieden van nieuwe content. We zijn nu op weg naar jaar 3 en de ontwikkelaar/uitgever heeft laten weten hoe het begin van dit nieuwe seizoen eruit ziet.

Het nieuwe jaar begint met ‘Operation Chimera’ en het eerste seizoensevenement zal ‘Outbreak’ zijn. Dit avontuur speelt zich af in een kleine stad in New Mexico, dat wordt lastig gevallen door een plaag van onbekende origine. Er worden twee nieuwe specialisten toegevoegd aan het spel en beiden weten alles af van biologische oorlogsvoering. De eerste Operator komt uit Frankrijk en gebruikt een drone als hulpmiddel. De tweede specialist komt uit Rusland en maakt gebruik van zelf oplossende nanobots.

Operation Chimera begint op 5 maart. Outbreak zal van start gaan op 6 maart en duurt tot en met 3 april. Op 17 en 18 februari zal er meer worden bekendgemaakt over het nieuwe evenement en de Operators tijdens de finale van de Six Invitational in Montreal.

Ubisoft heeft ook nog een trailer vrijgegeven van Outbreak en die kun je hieronder bekijken.