Sony heeft vanochtend de uitnodigingen verzonden voor diegenen die uitgeloot zijn voor de beta van firmware 5.50 voor de PlayStation 4. Zij kregen ook meteen de kans om de beta te downloaden en deze is inmiddels door veel beta-testers in gebruik genomen. Qua features weten we nog niet alles, maar gelukkig zijn er al enkele gebruikers die delen wat ze allemaal vinden binnen de nieuwe systeemsoftware voor de PlayStation 4.

Zo is er een systeem-breed Super Sampling modus aanwezig, speciaal voor mensen met een TV/Monitor die gebruikmaakt van een resolutie die 2K of lager is. Deze optie kan games als het ware ‘downscalen’ en in het proces hiervan een verbeterde beeldkwaliteit bieden. Door het beeld te ‘Super Samplen’ verbetert men de anti-aliasing in games en boost je dus lichtelijk de effecten na van wat een 4K TV qua scherpte kan doen. Deze modus is enkel en alleen beschikbaar voor de PS4 Pro.

Een andere optie die is opgevallen, is het feit dat je nu alle notificaties in één keer kunt verwijderen en je kunt daarnaast content verbergen in je bibliotheek. Dat laatste is erg handig wanneer je sommige games ‘helemaal’ wilt vergeten, of downloadbare content niet in het overzicht wil hebben. Het wijzigen van je PlayStation Network naam is met deze firmware nog niet mogelijk, iets waar wel geruchten over waren. Dit laat dus nog even op zich wachten.

Om te checken of je ook uitgenodigd bent kun je je e-mail inbox checken, maar mocht je al aan firmware beta’s hebben meegedaan in het verleden, dan kan je ook op de PS4 kijken. Door naar ‘Instellingen’ en dan ‘Systeemsoftware update’ te gaan, kun je zien of de beta ook voor jouw PSN-ID is klaargezet. Mocht je in beide gevallen niets vinden, dan ben je helaas niet uitgenodigd voor de nieuwe firmware beta.

blank