Vorige zomer was het zover: de terugkeer van Crash Bandicoot. De iconische PlayStation-serie werd weer nieuw leven ingeblazen door middel van Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy. Deze collectie aan remasters van de originele trilogie werd erg goed ontvangen en de verkoopaantallen zijn naar verluidt ook zeer positief. Het lijkt er dus op dat we nog lang niet klaar zijn met Crash en volgens een nieuw gerucht kunnen we ook meer verwachten van onze oranje vriend.

Het gerucht is afkomstig van GB eye, een bedrijf dat aan merchandise voor diverse merken werkt. Het bedrijf bracht een nieuwe editie van het ‘Licensing Source Book Europe’ uit, een document waarin allerlei grote merken worden besproken. Op pagina 97 van dit document staat Crash Bandicoot vermeld, met daarbij zeer interessante informatie. Het betreffende stuk is hieronder te zien.

Volgens GB eye was Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy een groot succes en de trilogie zal dit jaar ook voor de PC en Nintendo Switch worden uitgebracht. Daarna wordt het nog veel interessanter, want GB eye weet te melden dat Activision volgend jaar met een nieuwe Crash Bandicoot game komt. De uitgever zou zelfs een vijfjarig plan hebben voor de serie, wat zou betekenen dat we nog veel meer kunnen verwachten van de geliefde franchise.

Beschouw de bovenstaande informatie voorlopig als een gerucht. Totdat Activision met een officiële aankondiging komt weten we uiteraard niet of het klopt. Toch is het wel opvallend dat een groot bedrijf als GB eye dit in een officieel document meldt. De kans is dus zeker aanwezig dat de informatie over de toekomst van Crash Bandicoot klopt. Al helemaal als je bedenkt dat Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy een geslaagde terugkeer van de serie is geweest.

Overigens is het ook nog van belang om te melden dat de game die volgend jaar zou moeten verschijnen niet per definitie een geheel nieuwe game hoeft te zijn. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat Activision volgend jaar met een remaster van Crash Team Racing komt. Wat het ook mag worden, het lijkt erop dat we nog veel meer Crash Bandicoot kunnen verwachten!