Als er iets is waar we met vrij veel zekerheid van uit kunnen gaan, dan is het wel dat er eind dit jaar een nieuwe Call of Duty game verschijnt. Call of Duty: WWII is nog niet heel lang uit en het zal nog wel even duren totdat de nieuwe titel wordt aangekondigd. Dit gebeurt meestal pas rond eind april. Het enige dat we weten, is dat het eind dit jaar weer de beurt is aan Treyarch, misschien wel de meest geliefde ontwikkelaar van de serie.

Toch kan het zijn dat we nu al de eerste informatie over Call of Duty 2018 hebben. Dit is vanwege een tweet van Marcus Sellars, een industrie insider. Sellars claimt dat de volgende Call of Duty game Black Ops 4 zal zijn en dat die game zal verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Hij vervolgt zijn bericht door te melden dat Call of Duty: Black Ops 4 een hedendaagse setting heeft en ‘boots on the ground’ gameplay bevat, iets dat fans van de serie als muziek in de oren moet klinken.

Het is natuurlijk makkelijk om zomaar iets te roepen over de volgende Call of Duty game, maar er zijn een aantal zaken waardoor dit gerucht wel wat geloofwaardiger wordt. Zo is Marcus Sellars een betrouwbare insider als het gaat om lekken van aanstaande aankondigingen. Eerder voorspelde hij al de onthullingen rondom Dark Souls en Nintendo Labo.

Daarnaast is de hedendaagse setting ook iets waar eerder al een gerucht over was. Vorig jaar lieten we namelijk weten dat Treyarch door middel van vacatures op zoek was naar nieuwe medewerkers met verstand van “moderne militaire technologie”. Dit leek al te wijzen op een game met een hedendaagse setting.

Verder is het opvallend dat Call of Duty: Black Ops 4 volgens de insider op de Nintendo Switch zou verschijnen, maar toch is dat zeker niet ondenkbaar. De console van Nintendo verkoopt immers erg goed en diverse delen van Call of Duty zijn eerder al op Nintendo consoles uitgekomen.

Toch raden we je aan om het bericht van Marcus Sellars met een korrel zout te nemen, want het blijft lastig om te zeggen of het klopt. We zullen helaas nog een tijdje moeten wachten totdat Activision en Treyarch met een officiële aankondiging komen. Wat denken jullie, zou Treyarch inderdaad aan Black Ops 4 werken? En zie je dat zitten? Laat het hieronder weten.