Het geduld van mensen die uitkijken naar Kingdom Hearts III wordt al lang op de proef gesteld. De game van Square Enix werd tijdens de E3 in 2013 aangekondigd en inmiddels zijn we dus meer dan vier jaar verder, maar de game is nog altijd niet verschenen. Volgens Square Enix moet de game dit jaar verschijnen, maar een concrete releasedatum is er nog altijd niet.

Mogelijk komt daar aan het einde van deze week eindelijk verandering in. Vorige maand kwam een anonieme bron met de melding dat Kingdom Hearts III in het derde kwartaal van dit jaar verschijnt en dat de releasedatum deze maand zou worden aangekondigd. Wie deze bron precies is en waar de informatie vandaan komt is onduidelijk, maar het zou om dezelfde bron gaan die een recente aankondiging van een andere game van Square Enix voor de Nintendo Switch juist voorspelde.

Dat is dus allemaal wat vaag, maar het toeval wil dat eind deze week het D23 evenement van Disney plaatsvindt in Japan. Het evenement wordt van 10 februari tot en met 12 februari gehouden. Uitgerekend tijdens dit evenement in 2017 liet Square Enix weer nieuwe beelden van Kingdom Hearts III zien, samen met de aankondiging dat de release dit jaar zou zijn. Daarnaast werd de releasedatum van Final Fantasy XV ook rond deze tijd van het jaar aangekondigd en het is geen gek idee dat Square Enix ongeveer dezelfde planningen aanhoudt voor de volgende grote release.

Al met al lijkt het erg aannemelijk dat Kingdom Hearts III ook aanwezig is bij het D23 evenement komend weekend en het enige wat nog echt ontbreekt is een releasedatum. En als we de anonieme bron mogen geloven, die gezien zijn eerdere voorspellingen dicht bij Square Enix lijkt te staan, zou die datum deze maand worden aangekondigd. Daar is het evenement in Japan dus een uitgelezen moment voor.

Uiteraard blijft het nog even speculeren, maar als Square Enix komend weekend inderdaad de releasedatum van Kingdom Hearts III aankondigt, dan laten we het uiteraard weten.