De release van Gran Turismo 5 nadert en dat zullen we geweten hebben. Naast tal van nieuwe screenshots en trailers lost Kazunori Yamauchi, de geestelijke vader van de GT-reeks, meer en meer features en details over de game. Gran Turismo 5 wordt grootser dan ooit en dat zullen we geweten hebben.

Naast het langverwachte schademodel zal deel vijf ook dynamische weerscondities hebben die per race willekeurig gekozen worden. Aan het begin van elke race krijg je een redelijk uitgebreid weerbericht voorgeschoteld. Gegevens als temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk zouden voldoende info moeten verlenen om het juiste type banden etc. te kiezen. Let wel op, tijdens de race kunnen al deze elementen veranderen.

In Gran Turismo 5 zitten tal van events die offline speelbaar zijn. Karting, AMG rijschool, The Stig Challenge, Jeff Gordon NASCAR school, Sebastien Loeb Rally Challenge en Gran Turismo Rally zijn één van de events die voor uren al dan niet dagen spelplezier zullen zorgen.

Bij het onderdeel Gran Turismo Rally zal elke track zal veranderen tov. vorige keer en zal je de navigator of bijzitter horen spreken. De keuze is dan aan jou om naar de coördinator te luisteren of om zelf naar het kaartje onderaan het scherm te kijken om zo tot aan de finish te raken.