3RD Eye Studios heeft een nieuwe game aangekondigd, namelijk Downward Spiral: Horus Station. Gelijktijdig met deze aankondiging hebben ze ook een trailer uitgebracht die je een indruk van de game geeft.

Downward Spiral: Horus Station is een ‘ruimte mysterie’ te noemen. Jij zit namelijk vast op een ruimtestation genaamd Horus Station zonder verdere bemanning. Het is aan jou de taak om erachter te komen waarom het station verlaten is. Dit doe je door gebruik te maken van diverse tools, zoals ‘rail guns’ en ‘arc welders’, waarmee je puzzels moet oplossen en eventuele obstakels en robotvijanden moet overwinnen. Het feit dat er geen zwaartekracht aanwezig is, kan in jouw voordeel werken.

Het unieke aan Downward Spiral: Horus Station is dat de game geen cut-scènes of gesproken stemmen zal bevatten. Het verhaal zal door middel van alle omgevingen en geluiden in de game aan je kenbaar worden gemaakt. Als je echt alleen het mysterie wil oplossen, kan je er zelfs voor kiezen om alle vijanden in de game uit te zetten.

De game zal te spelen zijn op de PlayStation 4, maar ook is virtual reality mogelijk met PlayStation VR. De game zal verder nog een coöp bevatten, zodat je samen met een vriend(in) Horus Station kan verkennen. Ook zal de game een online PvE en PvP gedeelte bevatten. Hierin kan je het tegen maximaal 7 andere spelers opnemen in modi als Deathmatch, Horde en Survivor.

Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar Downward Spiral: Horus Station moet dit voorjaar nog verschijnen.