Het Hotmail-adres dat je geregistreerd hebt toen je 14 jaar was, heb je waarschijnlijk allang van de hand gedaan. Dit gaat alleen wat moeilijker met je PlayStation Network ID, waar je geen alias voor kunt instellen en even makkelijk wegdoen is ook geen optie. Hier zitten immers aankopen, savegames en Trophies aan verbonden, iets waar je ongetwijfeld niet zo gemakkelijk afstand van wil nemen.

Er is al geruime tijd de vraag vanuit de community om je PlayStation Network naam te kunnen wijzigen. Sommige gamers hebben deze ooit in 2006 geregistreerd toen het PlayStation Network haar deuren opende. Je kon toen alvorens de lancering van de PlayStation 3 al een naam uitkiezen, maar aangezien dit inmiddels ruim 12 jaar geleden is, bestaat er een goede kans dat je je huidige naam zat bent.

Een teken dat de mogelijkheid tot het wijzigen dit jaar gaat komen, kregen we al gedurende PlayStation Experience vorig jaar in december. Hier impliceerde Shawn Layden van Sony dat dit waarschijnlijk in 2018 mogelijk gemaakt zou worden.

Een nieuwe enquête, die Sony PlayStation heeft verzonden naar een handjevol gebruikers van het PSN, gaat nu precies over deze gewilde feature. Met de enquête wil Sony kijken hoeveel animo er is voor het wijzigen van je PSN-naam. Vooralsnog lijkt de enquête enkel naar gebruikers in de VS verstuurd te zijn, maar we kunnen de resultaten natuurlijk wel raden, namelijk dat er inderdaad veel animo voor is.