Het gerucht over Black Ops 4 van afgelopen week zal je vast niet zijn ontgaan. We kunnen in ieder geval zeker stellen dat er aan het einde van dit jaar weer een nieuwe Call of Duty gaat verschijnen en ditmaal is Treyarch weer aan de beurt. Natuurlijk, voorlopig staat Sledgehammer Games nog in de schijnwerpers met hun Call of Duty: WWII, maar nu is het eerste gerucht over de ‘nieuwe’ Call of Duty alweer daar. We hebben nog even voordat de aankondiging daadwerkelijk gedaan wordt, want dat gebeurt meestal pas rond eind april/begin mei. Toch willen we jullie nu al even aan de tand voelen over dit onderwerp.

Het bericht is afkomstig van industrie insider Marcus Sellars – dat Eurogamer later heeft weten te verifieren bij eigen bronnen –  maar voorlopig moeten we dit alsnog even met een korreltje zout nemen. Maar wat is er echter leuker dan er nu al over speculeren? Dat doen we dan ook graag en we willen het hier met jullie specifiek hebben over de mogelijke hedendaagse setting. Want zijn wij in het algemeen al weer toe aan een Call of Duty in het heden of de toekomst? Wij steken hem scherp in door hier negatief op te antwoorden. Call of Duty is wat ons betreft namelijk nog niet toe aan alweer een hedendaagse/futuristische setting.

Nog niet heel lang geleden hebben we namelijk een Call of Duty gehad die zich binnen een hedendaagse setting afspeelde. Dit was natuurlijk Call of Duty: Ghosts. Daarna kwamen Call of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: Black Ops III en Call of Duty: Infinite Warfare nog. Drie jaar achter elkaar waarin we een Call of Duty voorgeschoteld kregen die zich afspeelde in een toekomstige setting dus.

Waarom zou een Call of Duty die nog verder terug in de tijd gaat niet beter zijn op dit moment? Dus nog verder terug dan de Tweede Wereldoorlog of zelfs de Eerste Wereldoorlog. Of wat denk je van richting de Middeleeuwen bijvoorbeeld? Juist omdat we één van die tijdsperiodes nog niet voorbij hebben zien komen binnen de serie. Dat zou wellicht het zetje kunnen zijn wat de serie nodig heeft om juist echt vernieuwend over te komen.

Het kan meerdere kanten op, het kan daarbij ook zijn dat jij juist wel zit te wachten op Black Ops 4 wat zich (mogelijk) in een moderne setting zal afspelen. Of wil je alweer een deel dat zich in de verre toekomst afspeelt, of toch liever nog een shooter in de Tweede Wereldoorlog? Wij vernemen graag van jou hoe jij hierin staat. Laat ons vooral weten of je liever terug in de tijd gaat met Call of Duty of dat je juist weer de toekomst in wil duiken.