De PlayStation 1 markeerde een doorbraak wat betreft videogames. Eén die velen zich ongetwijfeld nog altijd goed kunnen herinneren. Het was Sony’s allereerste stap in videogames en de console nam het destijds op tegen Nintendo’s publieksfavoriet, de N64. Met ruim 102 miljoen verkochte exemplaren op de teller sinds 1994, kunnen we wel stellen dat het een goede zet is gebleken van Sony. Daarnaast zorgde deze stap er destijds voor dat Sony nu zo’n grote speler is geworden binnen de industrie.

Voor de PlayStation 1 zijn heel veel games uitgekomen, 4150 om precies te zijn. Dit zorgde natuurlijk ook voor een hele hoop accessoires, Collector’s Editions en nog veel meer. Nu heeft Geeks Line Publishing een boek ontworpen en geschreven die de gehele geschiedenis van deze console tot in detail bevat.

Het betreft een hardcover boek en deze kan je vanaf nu hier pre-orderen. Verzamel je graag videogame items? Dan is dit boek vast een leuke toevoeging aan je collectie. Het bevat de volledige historie van het apparaat, 26 exclusieve interviews met developers en engineers, de gehele lijst met alle games die ooit zijn uitgekomen voor de PS1 en nog veel meer.

Sony’s first forray into the home console market burst onto the scene in 1994 and in doing so redefined our understanding of what a games console could do. The PlayStation introduced us to the likes of Gran Turismo and Silent Hill, while the stunning 3D graphics took Metal Gear, Resident Evil and Final Fantasy into a whole new dimension (literally!).

  • A full history of the machine itself – from development to retirement.
  • The definitive games collection – including the best of the special editions
  • 26 exclusive Interviews with those who shaped the console’s success
  • Enemy Retaliation – the challengers to the PS1’s crown
  • An insight into the “Sony Miracle” and the history of the company

blank

blank