Need for Speed: Payback krijgt vandaag weer een nieuwe update en die voegt een aantal nieuwe features en mogelijkheden toe. De update zal ergens later vandaag uitgerold worden en als het gelijk nog problemen doet oplossen, dan plaatsen we uiteraard de changelog nog.

Hetgeen de nieuwe update naar de game brengt is in ieder geval als volgt.

Alldrive: Hangout – Je kunt nu Fortune Valley exploreren met je vrienden en andere leden van de Need for Speed community. Ook kan je hierin je auto’s showen aan anderen, snapshots maken van je vrienden (en hun auto’s) en lekker rondcruisen in de wereld.

Catch-up Packs – Dit zijn nieuwe items die worden toegevoegd aan de Tune-up shop. Met zo’n ‘Catch-up pack’ kan je de progressie van al je auto’s opvoeren. Je kunt bijvoorbeeld een standaard auto in zeer korte tijd naar het hoogste niveau brengen. Er zullen drie soorten pakketten worden aangeboden.

Hetgeen achter de pakketten staat is de in-game prijs.

  • Reaching the end of chapter 3 unlocks the level 6 pack (71.400)
  • Reaching the end of chapter 4 unlocks the level 11 pack (131.000)
  • Reaching the end of chapter 5 unlocks the level 16 pack (180.000)

Onderlicht en bandenrook – Er worden nieuwe variaties van bandenrook toegevoegd, alsook verlichting voor onder je auto’s. De nieuwe kleuren voor beide categorie├źn zijn: staal blauw, candy roze, cyaan, koraal en goud.

Ongebruikte onderdelen – Het is mogelijk om alle onderdelen (kaarten) die niet gebruikt worden direct in te wisselen of te verkopen.

Snapshot Pro verbeteringen – Het is mogelijk om nu een Snapshot te nemen terwijl je in een takedown sequentie zit. De camera kan nu ook een grotere afstand van de auto nemen, waardoor je meer mogelijkheden krijgt om een mooie foto te maken. Ook wordt de gevoeligheid iets geoptimaliseerd, waardoor je sneller op grotere afstanden kan bewegen. Verder worden details in de achtergrond geoptimaliseerd, waardoor de Snapshots nog mooier zijn. Als laatste wordt de mogelijkheid om vuil in- en uit te schakelen toegevoegd, alsook nieuwe filteropties: cinematisch, koel, warm, vintage, lo-fi, vivid retro, infra zone, monochroom en desurated.

Hoofdmenu verbeteringen – Er worden wat verbeteringen doorgevoerd aan het hoofdmenu, zodat je beter up to date blijft en je kan direct instappen in de game op een eigen gekozen locatie op de kaart.