Vorig jaar bracht Activision ons de Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy. Deze collectie van remakes bevatte de originele drie delen die geheel opnieuw waren gemaakt, maar wel de nostalgie wisten te behouden. De collectie was een daverend succes. Niet alleen werd het goed ontvangen door de media, ook consumenten gingen graag met deze collectie van games aan de slag. Missie geslaagd dus, maar zet dat de deur open naar meer?

Vanuit commercieel oogpunt zou het geen gekke zet zijn, want Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy heeft het qua verkopen erg goed gedaan. Het is dan natuurlijk vanzelfsprekend om verder te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Niet geheel verrassend dook vorige week het gerucht omtrent een Spyro the Dragon remake/remaster op, waarbij gesuggereerd werd dat de eerste drie delen dezelfde behandeling zouden krijgen als de Crash Bandicoot games.

Vicarious Visions is opnieuw de ontwikkelaar van dienst en die weten nu als geen ander hoe je PSOne klassiekers op een goede manier overzet naar een modern platform. Dat is niet het enige gerucht, want ook doken er berichten op over een mogelijk Crash Team Racing remake. Heeft Activision de smaak te pakken? Daar lijkt het wel op. Maar wat kan dit ons op termijn nog meer opleveren? Als dit soort oude games erg gewild zijn, dan is er een oneindige bibliotheek om uit te putten, al dan niet door andere uitgevers.

Deze week geen concrete stelling, maar meer een vraag. Welke klassieke PSOne games zou jij nou graag op de PlayStation 4 willen zien? Twisted Metal, Ape Escape, Medal of Honor, Syphon Filter, Destruction Derby… we kunnen oneindig lang doorgaan. Ongetwijfeld heb je goede suggesties, maar het kan ook net andersom zijn. Namelijk dat je totaal niet zit te wachten op het terughalen van ‘oude meuk’. Je kan hieronder zoals altijd laten weten hoe jij er over denkt. Zie je klassieke games graag terugkeren en zo ja welke? Of heb je liever dat men zich gewoon bezig gaat houden met nog meer nieuwe games?

We horen het zoals altijd graag!